За нас - Енергийна терапия със СКЕНАР - д-р Мариета Желева, Енергийна медицина център

Център за енергийна медицина

Името на центъра избрах от книгата на Дона Идън – Енергийна медицина. Тази книга ме въведе в нов свят – този на невидимата ни енергия. Като лекар осъзнах, че ние сме колкото материя, толкова и енергия, които взаимно си влияят. Осъзнах, че като ортодоксален лекар работя само с материята и, когато не успявам, причината е в блокажи на енергията. Осъзнах, че това е огромно море от подходи и възможности, което напълно заслужава да се нарече медицина.

Енергийната медицина работи с нашата енергийна система, като цели енергийните ни потоци да са силни и чисти. Премахва пречките пред самовъзстановителните възможности на всеки човек.

Тази медицина е древна и е доказала възможностите си далече преди съвременната медицина, но е позабравена за сметка на новата. Сега идва нейният ренесанс и все повече хора търсят помощта ѝ, разочаровани от официалната медицина.

Избрах това име преди 15 години и се радвам, че то привлича все повече хора, които споделят, че търсят точно това – безлекарствено, неувреждащо, холистично, ефективно лечение от професионалист – лекар.

Нашата история

Основах центъра си по Енергийна медицина през 2005 г.

В тази година напуснах държавната си работа – 25 години асистент по дерматология в Пловдивския медицински университет. Официалното лечение на кожните болести потиска симптомите чрез лекарства и мазане на обривите, което ги скрива, но не открива и лекува истинската причина на заболяването. Болестите се потискат за момента и избухват отново и отново. Това ме караше да се чувствам безсилна. Познанията ми в енергийната медицина ми помагаха да откривам причината за страданията и трайно да ги лекувам, затова реших да ѝ се отдам изцяло.

В същата година се отделих и от „СКЕНАР център – България“. 5 години отдадох за основаването на СКЕНАР терапията в страната ни, като главен терапевт и преподавател на дружеството. Напуснах, за да следвам своите виждания и насоки в развитието си в безкрайното море на енергийната медицина.

Класическата СКЕНАР терапия, която до тогава практикувах, развих в енергийна СКЕНАР терапия, основана на принципите на Китайската медицина. Разработих СКЕНАР варианти на три терапии с микросистеми – Аурикулотерапия, Су-Джок терапия, Краниотерапия. Започнах да ги преподавам в Западна Европа, главно Англия и Ирландия, и проведохме няколко международни обучения в България.

От 2007 г. навлязох в Енергийната психология. Изучих и внедрих в практиката си много методики и все по сериозно напредвам в тази област.

От годините на преподаване на Запад работя с Пея – моята голяма дъщеря. Тя ми помага и в превода, и в обученията и лечебната дейност. Тя е най-добрата ми ученичка, помощничка и достойно ме замества. Все повече тя поема СКЕНАР процедурите, а аз се отдавам на Енергийната психология. Но връзката ми с апарата СКЕНАР е дълбока и аз продължавам да творя и откривам нови възможности за лечение с него.

Заповядайте, ако имате нужда!

Ще ви помогнем с многото си знания и умения и с усмивка и съчувствие!

Защо да предпочетете нас

Пред официалната медицина (лекарства и операции):

 • Тя лекува само симптома и то всеки един поотделно.
 • Не лекува основната причина и затова оплакването се връща.
 • Има вредни странични ефекти.

Пред други алтернативни терапии:

 • Провеждаме прецизна енергийната диагностика с подробна документация – Меридианна диагностика с уреда Медискрин.
 • Комбинираме няколко енергийни подхода, които взаимно се стимулират.
 • Използваме изключителната СКЕНАР апаратура – висок клас електроника, създадена от руснаците за техните космонавти.
 • Работим едновременно и с трите нива – физическо, енергийно и емоционално.
 • Комбинираме 5 различни метода от Енергийната психология.
 • Премахваме трайно физическите страдания и успокояваме емоциите и досадните мисли.

Пред другите СКЕНАР терапевти:

 • Ние сме първите. Д-р Желева донесе в България СКЕНАР апарата през декември 1999 г. и през 2000 г. започна лечебна дейност. Дъщеря ѝ Пея от началото работи заедно с нея.
 • Ние сме международни преподаватели по СКЕНАР терапия. До 2005 г. всички български терапевти са наши ученици. Следва международната ни дейност, като поредица от обучения на 3 нива и 5 дневни семинари с практическа насоченост.
 • Непрекъснато се усъвършенстваме и добавяме нови техники за повишаване на лечебната ефективност. Наши разработки са СКЕНАР методиките за: чистка на меридианите, работа с белезите, чистка на синусите, СКЕНАР-интерпретация на работа с микросистемите, обратният подход при остри състояния и др.
 • Ние сме високо ефективни и експресни. Многогодишният опит и разностранните ни умения водят до бързо и трайно разрешаване на проблемите.
 • Стотиците доволни пациенти, с много от които сме добри приятели и до днес.
 • Ние сме състрадателни и усмихнати и ви помагаме всеотдайно!

д-р Желева

Родена съм на 22 ноември 1958 г. в град Пловдив, където и до сега живея с голямото си и задружно семейство с две дъщери и две внучета. Израстнах в семейство на двама лекари – ортопеди, където непрекъснато се обсъждаха болните и как върви лечението им. От баща ми проф. Желев се научих на загриженост и всеотдайност към пациентите си. Всички мислехме, че и аз ще стана ортопед, но… станах кожен лекар в Медицински институт – Пловдив и 25 години, като асистент преподавах дерматология на бъдещите лекари и стоматолози. Официалното лечение на кожните болести ми се струваше бавно и не достатъчно ефективно и прилагах допълнителна физиотерапия с рентген и лазер. Завърших първия курс по иглотерапия за лекари в България и веднага започнах да я прилагам при трудните кожни случаи. Тогава иглотерапията не се взимаше на сериозно от колегите ми, но резултатите баха явни.

прочети повече

Пея Маданкова

СКЕНАР терапия, подсилена с въздействие по три микросистеми

Моята голяма дъщеря Пея е като майка Тереза. Още от малка искаше да има бебе и да се грижи за него. Когато порасна, се грижеше като майка за децата на приятелките си и искаше да следва медицина, за да стане педиатър. Добре че не я приеха –официалната медицина не е за нея, дъщеря ми е прекалено състрадателна.

Завърши химия и работи в Медицинския университет, но това не беше нейното. Стана майка! И бързо – още едно дете. Любовта ѝ към децата се разгърна в работата ѝ в детска ясла Монтесори. Там децата и родителите им я обожаваха.

В СКЕНАР терапията е от самото ѝ начало и то като активен участник. Помагаше ми в подготовката и представянето на обученията и е незаменима в международните семинари.

прочети повече