• 0899 93 45 04
  • m.jeleva@dir.bg

Родена съм на 22 ноември 1958 г. в град Пловдив, където и до сега живея с голямото си и задружно семейство с две дъщери и две внучета. Израстнах в семейство на двама лекари – ортопеди, където непрекъснато се обсъждаха болните и как върви лечението им. От баща ми проф. Желев се научих на загриженост и всеотдайност към пациентите си. Всички мислехме, че и аз ще стана ортопед, но… станах кожен лекар в Медицински институт – Пловдив и 25 години, като асистент преподавах дерматология на бъдещите лекари и стоматолози. Официалното лечение на кожните болести ми се струваше бавно и не достатъчно ефективно и прилагах допълнителна физиотерапия с рентген и лазер. Завърших първия курс по иглотерапия за лекари в България и веднага започнах да я прилагам при трудните кожни случаи. Тогава иглотерапията не се взимаше на сериозно от колегите ми, но резултатите баха явни.

От приятел в Лондон научих за руския апарат СКЕНАР. Почувствах, че с моите знания по китайска медицина това би бил идеалният ми помощник. Така станах първия СКЕНАР терапевт в България и си обещах, че с него ще направим чудеса. Преминах много обучения в Русия и Украйна и успешните пациенти бързо се множаха. Отново имаше много недоверие и дори подигравки, но аз бях окрилена от резултатите и бързах към нови болни и предизвикателства. Бързах да споделя опита си с мой колеги и започнах да преподавам СКЕНАР терапия в България, а скоро и в Ирландия, Швейцария и за няколко години регулярно в Лондон.

Въпреки отличните резултати, по време на курса се стига до лечебни кризи, които са толкова неприятни, че дори отказваха пациентите. В търсене на решение за този проблем открих лечението чрез микросистеми – Су-джок терапия, аурикулотерапия и краниотерапия и ги включих в лечебния курс. Изпълнявах ги не по класическият им начин, а чрез СКЕНАР апаратурата и това рязко подобри и ускори ефективността на лечението. Организирахме няколко международни обучения, за да споделя и този мой опит.

Но все още имаше кризи и въпреки, че владеех тайните на СКЕНАР терапията тя не ми достигаше. Трябваше ми нещо различно и на друго ниво.

Тогава, за първи път в България, през 2008 г. започна обучение по Енергийна психология и тъй като ми беше препоръчана от колеги в Лондон, аз се записах. Така започна моето пътешествие в лечението на емоциите – нивото, което търсех. Последваха много курсове и много методики, но малко от тях бяха достатъчно ефективни, бързи и съпоставими със СКЕНАР терапията. Но аз имах много пациенти, веднага прилагах наученото и отсявах най-доброто за тях.

Сега владея отлично и комбинирам индивидуално за всеки пациент:

  • СКЕНАР терапия, подсилена с въздействие по три микросистеми
  • енергийна психология, включваща 5 прекрасни методики – EFT, EMDR, Psych-K, WHEE и пренареждане на матрицата.

Няма да престана да уча нови методики, но тези пет ме правят спокойна и ефективна при всякакви проблеми.

Благодарна съм, че три пъти бях сред първите – в иглотерапията, в СКЕНАР терапията и в енергийната психология. Всяко начало беше много трудно защото е различно от официалното и общоприетото. Колегите осъждаха, пациентите се страхуваха и трудно се доверяваха.

Но сега удовлетворението ми е огромно! Сега пациентите ми се доверяват и смело се впускаме в трудното пътешествие за възвръщане на спокойствието и здравето.